De Italianen zeggen: Si parla, si canta. Je zingt zoals je spreekt. Daarom gaat dit uitje over zowel spreken als aingen. Ik laat jullie team zien hoe je op een gezonde manier je spreekstem gebruikt. Daarna kunnen we lekker samen zingen 🙂

Als van origine operazangeres zal ik natuurlijk een stukje van mijn vak demonstreren 🙂


Showing a participant how to use the speaking voice

Deel 1: Spreek

Wat is belangrijk voor professionals die voor hun werk veel spreken? 

Nou, het zou fijn zijn om niet hees te worden tijdens een lange presentatie of een gespannen bestuursvergadering... Maar er is meer.

In dit evenement laat ik jullie team zien:

  • Hoe je de spreekstem op een gezonde manier gebruikt, zodat je instrument je niet in de steek laat.
  • Hoe je de stem kunt gebruiken op een manier die het gewenste effect heeft, bijvoorbeeld om te overtuigen, te kalmeren, charisma uit te stralen.
  • Je krijgt een nieuwe vocale gereedschapskist!

Deel 2: Zing, vier!

Uit ervaring weet ik dat zingen een geweldige manier is om een teamevenement af te sluiten.

Eerst laat ik een paar basistechnieken zien die de manier waarop je je zangstem gebruikt, ten goede komen en je meer volume en bereik geven. Een paar tips die je op de goede weg helpen naar een natuurlijker timbre.

Als groep zingen we twee of drie liedjes in harmonie. Je voelt je echt een team!

Singing with the Heineken EE&GDF Team, 2018

Over het uitje

  • 2 tot 3 uur, afhankelijk van jullie behoefte. Jullie kunnen ook kiezen voor een andere nadruk: juist meer op het spreken of juist meer op het zingen
  • Ook leuk voor introverte mensen. Solo's mogen maar niet iedereen houdt ervan om op het podium te klimmen. We zingen in een groep, zodat ook de introverten onder ons zich op hun gemak voelen.